CREARE SI OPTIMIZARE SITE-URI DE ANUNTURI

DORITI MAI MULTE INFORMATII?

Ce este un site de anunturi?

Site-urile de anunturi tind sa inlocuiasca din ce in ce mai mult rubrica de publicitate din ziare. Disponibilitatea acestora le face mult mai populare in randul celor care cauta informatii despre ofertele de vanzare/ cumparare, imobiliare, matrimoniale, joburi, automobile etc. Practic, spatiul de promovare este mult mai extins si ofera facilitati de interactionare si de monitorizare. Un site de anunturi poate fi considerat o expozitie deschisa non-stop, pe care oricine o poate accesa.

Principala regula pe care se bazeaza dezvoltarea unui astfel de portal tine de claritatea si de coerenta continutului. Valoarea unui site de anunturi este data, asadar, de cantitatea si de calitatea informatiilor oferite. Obiectivele de comunicare al unui site de anunturi sunt foarte bine definite: atragerea de noi clienti, scaderea costurilor de publicitate, fidelizarea clientilor existenti, oferirea unei imagini cat mai bune.

Un site de anunturi isi propune sa puna la dispozitie informatii despre firme ce activeaza in anumite domenii, despre produse, servicii si tehnologii oferite sau cautate, despre oferte de munca sau de colaborare etc. Inscrierea intr-un site de anunturi poate fi gratuita sau platita, in functie de scopul final al existentei acestuia si de necesitatile publicului tinta. Un site de anunturi are scopul de a promova produse sau servicii si de a face cunoscute anumite informatii de interes pentru grupurile targetate de catre dezvoltatorul portalului.

Meniul unui site de anunturi se grupeaza pe varii categorii, in functie de campurile pe care vrea sa le ofere. De exemplu, un site de anunturi generalist ar putea fi grupat astfel: anunturi de joburi (cereri sau oferte de munca), anunturi de servicii (cereri sau oferte de servicii), vanzari- cumparari- inchirieri (aici, se pot adauga subcategorii, precum: imobiliare, auto, alte produse etc), matrimoniale, afaceri, anunturi diverse. Un site de anunturi specifice unui anumit domeniu, insa, va avea o alta structura, si va contine categorii strict legate de domeniul respectiv.

De ce sa creezi un site de anunturi si ce contine acesta?

Crearea unui site de anunturi atrage foarte multi utilizatori; daca folosirea acestuia implica anumite gratuitati, sau ofera costuri rezonabile, poate deveni rapid un generator de trafic. Notorietatea unui site de anunturi depinde de cantitatea si de calitatea continutului, adica de datele introduse de utilizatori spre promovare.

Un site de anunturi este alcatuit din urmatoarele elemente:

Pagina principla a site-ului de anunturi:

Pagina principala (homepage/ landing page), in care este dezvoltat meniul site-ului, pe categorii si subcategorii, in functie de necesitatile si dorintele dezvoltatorului. Aceasta cuprinde:

- realizarea unui modul cu informatii despre portal si despre serviciile pe care le ofera, despre optiunile de publicare a anunturilor, despre modalitatile de plata (daca este cazul)

- dezvoltarea unui modul de filtrare a anunturilor, in functie de domeniile si subdomeniile in care se incadreaza

- crearea unui modul de cautare rapida si/ sau avansata (filtrata)

- implementarea unui modul cu cele mai noi sau cele mai populare anunturi

- crearea unui modul de adaugare a anunturilor pe categorii; moderarea anunturilor se poate face din administrare, sau programarea poate fi realizata in asa fel incat doar primele, sa zicem, trei anunturi publicate de catre cineva sa fie moderate, iar urmatoarele sa se activeze automat; perioada de valabilitate a unui anunt este limitata – in functie de tipul contului de pe care a fost adaugat (simplu/ premium) si de selectarea termenului dorit; utilizatorii vor primi alerte prin email cu privire la termenul de expirare al anuntului, atat in momentul adaugarii, cat si inaintea expirarii (de exemplu, cu 3 zile/ o saptamana inainte)

- adaugarea unui anunt nou se va face pe baza unei autentificari/ logari a solicitantului; acesta va avea posibilitatea crearii unui cont simplu sau premium (acesta din urma ofera anumite facilitati sau reduceri, stabilite de catre dezvoltatorul site-ului si prezentate in modulele informative ale site-ului – Termeni si conditii/ Cum creez cont)

- realizarea unui modul de abonare, cu optiunea de a alege doar anumite categorii de anunturi; newsletterul va putea fi administrat, si va contine un link pentru dezabonare, fiind optimizat astfel incat sa nu intre in directoarele SPAM

- crearea unui modul pentru retele sociale (Facebook, Twitter, Rss)

- crearea unui footer customizabil, cu link-uri utile sau recomandate

- alte elemente, ce vor fi dezvoltate la cerere, in functie de necesitate: slider pentru reclame, diverse widget-uri, modul de stiri etc.

- realizarea unei harti XML a site-ului, menita sa faciliteze navigarea, care se updateaza automat la inserarea de noi categorii sau sectiuni in site

- implementarea de pagini separate pentru diverse texte, cum ar fi: Termeni si conditii de utilizare, Disclaimer, Politica de confidentialitate, Publicitate, FAQ etc.

Paginile de interior pentru site-ul de anunturi.

Crearea paginilor de interior pentru fiecare categorie si subcategorie a meniului principal, si pentru fiecare anunt in parte; acestea vor fi administrabile, si vor permite adaugarea de foto si video; vor avea campuri obligatorii si campuri optionale, stabilite impreuna cu dezvoltatorul site-ului.

Ce le oferim celor care solicita crearea unui site de anunturi

Dezvoltarea pe o platforma customizabila

Portalul va fi construit pe un CMS (Content Management System) custom, dezvoltat de echipa noastra. Va beneficia de o administrare generala, din care se vor putea modifica atat datele generale ale site-ului (contact, texte utile etc), cat si continutul paginilor de interior (categoriile anunturilor, formularele de trimitere a anunturilor si altele).

Design grafic

Echipa noastra de webdesign se va ocupa de dezvoltarea unei creatii grafice originale pentru site, si de optimizarea acesteia pentru toate browserele majore de pe piata. De asemenea, serviciile noastre de design pot include crearea unui logo personalizat pentru portalul dumneavoastra.

Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) on page

Specialistii nostri in servicii SEO va asigura de respectarea tuturor normelor de optimizare on-page. In functie de titluri si URL-uri, site-ul dumneavoastra va fi optimizat automat, insa veti avea posibilitatea de a edita cuvintele cheie/ titlurile/ descrierea din pagina de administrare. De asemenea, toate link-urile vor fi SEO friendly. Pentru a va verifica traficul, page rank-ul sau pozitia in motoarele de cautare pe care se claseaza site-ul dumneavoastra, noi va vom crea si un cont de Google Analytics.


ultimele site-uri de anunturi