CREARE SI OPTIMIZARE SITE-URI DE JOBURI

DORITI MAI MULTE INFORMATII?

Care sunt trasaturile principale ale unui portal de joburi

 

Un portal de joburi este un adevarat motor de cautare pentru angajatori si pentru cei care cauta un loc de munca, intrucat integreaza atat oferte active de joburi, cat si CV-uri actualizate. Este, daca vreti, o baza de date cu anunturi legate de cautarea si gasirea unui loc de munca, sau a unui candidat ideal pentru joburile pe care companiile le pun la dispozitie. Un portal de joburi poate fi generalist, caz in care va cuprinde cereri si oferte de munca din toate domeniile, indiferent de nivelul carierei sau al studiilor / experientei; sau poate fi axat pe o anumita nisa de public tinta (de exemplu, pe un singur domeniu, sau pentru incepatori – nivel fara experienta, sau pentru posturi de management etc).

Un portal de joburi se adreseaza atat companiilor, cat si celor care cauta un job. Din acest motiv, trebuie ca informatiile continute pe site sa fie structurate in asa fel incat cele relevante, in functie de calitatea vizitatorilor, sa fie accesibile. Asadar, un portal de joburi va fi segmentat in informatii de interes pentru companii, si informatii de interes pentru aplicanti.

Utilizand o interfata unica, site-ul le va permite candidatilor sa aplice pentru cele mai interesante oferte. In functie de cerintele dezvoltatorului, portalului i se pot adauga servicii noi, precum top 100 hot jobs, top agentii de recrutare si angajatori, date de contact pentru agentii specializate, resurse online, noutati etc. Portalul va beneficia si de un serviciu de email-alert, deosebit de util si comod.

Site-ul va avea si o sectiune pentru consultanta pentru candidati, cu sfaturi pentru interviu, cu repere de baza ale conceperii unui CV ca la carte (si/sau CV builder). Acestia vor putea aplica online la oricare dintre joburile puse la dispozitie prin intermediul site-ului si vor avea acces la datele companiilor angajatoare. Contactul dintre aplicanti si angajatori poate fi intermediat prin portal, sau poate fi direct (aplicantii au posibilitatea de a contacta direct angajatorii), in functie de cerintele dezvoltatorului portalului, stabilite si acceptate prin contractul cu firma noastra.

Ce implica realizarea unui portal de joburi?

Sectiunea pentru candidati, respectiv continutul si facilitatile sale, dintre care cele mai importante sunt:

- un modul de cautare, cu urmatoarele criterii: cuvinte cheie (titlu job), oras, domeniu, tip angajare; realizarea acestora se va face pe baza unui meniu drop-down sau a unui check list

- un banner administrabil

- un modul pentru foto sau video (box video/ image)

- un modul Top Companii (listarea acestora cu imaginea folosita drept sigla, posibilitate de trimitere la anunturile publicate de fiecare companie)

- un modul pentru joburi recomandate („cei care au aplicat la ..., au mai aplicat si la ...”)

- module cu urmatoarele tab-uri: joburi pe domenii/ orase/ strainatate

- o pagina pentru listarea anunturilor (detalii: denumire, oras, salariu, nume companie, posturi disponibile, logo companie, video companie – daca exista)

- un modul pentru pagina detaliata a anuntului (tip angajare, nivel cariera, oras, domeniul ofertei, salariu, posturi disponibile, data introducerii si a expirarii, logo companie, video companie, toate anunturile companiei, descriere job, descriere companie, cerinte, beneficii, buton pentru aplicare – functionabil in anumite conditii, cum ar fi completarea minima a CV-ului pe 60% din campuri, numarul persoanelor care au aplicat la jobul respectiv, posibilitatea de intoarcere inapoi la rezultatele cautarii, posibilitatea de a adauga jobul respectiv intr-o lista cu joburi favorite, posibilitatea de a recomanda un job, module pentru retele sociale)

- un modul special care sa corespuna fiecarui anunt, si care contine: imaginea anuntului, numarul persoanelor care au aplicat, un buton care ofera posibilitatea aplicarii si unul care permite recomandarea anuntului, module pentru share pe Facebook si Twitter

- Sectiunea pentru joburi:

un modul de cautare (dupa anumite filtre: keywords, oras, domeniu, tip angajare, salariu, nivel cariera, actualitate);

- Sectiunea pentru cursuri:

- crearea unui modul de cautare filtrata (ca si la joburi, in functie de oras, domeniu, tipul cursului – online, la distanta, cu frecventa)

 - listarea domeniilor cu denumirea si numarul de cursuri disponibile, in functie de criteriile selectate

- o pagina de detaliu a cursului, care va contine: denumirea, tipul, domeniul, pretul, durata, certificarea, sigla institutiei organizatoare, descrierea cursului si a institutiei; utilizatorilor li se vor pune la dispozitie butoane pentru inscriere, intoarcere la cautare, totalitatea cursurilor organizate de institutia respectiva, recomandare si share (Facebook, Twitter)

- Sectiunea pentru resurse cariera:

- anunturi (listare stiri/ articole)

- sfaturi (listare sfaturi: titlu, text introductiv, buton „citeste mai mult”)

- CV-uri (listare fisiere doc/ pdf cu denumire si posibilitate de download)

- Scrisori de intentie (listare, ca la CV-uri)

- Tutoriale video (listare video cu denumire, deschiderea player-ului cu click pe video; posibilitate de expand player)

- Pagini statice:

- texte administrabile: Despre noi, Termeni si conditii, Politica de confidentialitate, Ajutor (listare intrebari de tip acordeon cu denumire, si raspunsurile aferente), Stiri (titlu, scurt text introductiv, posibilitate de a citi intregul articol), Contact (FAQ, Modalitati de contact, Email), Branding companii, Pregateste-te de interviu, Creaza cel mai bun CV, Top companii, Top joburi (si altele, la cererea dezvoltatorului)

- CV/ Profil:

- alegerea limbii in care va fi creat CV-ul, completare cu posibilitatea de a prelua datele dintr-un CV existent, sau creare pas cu pas (modul cu spatii de completat, impartite in mai multe sectiuni; fiecare sectiune va oferi posibilitatea de a salva sau de a edita)

- Aplicarile mele:

- aplicari recente/ vechi (listare)

- CV-uri trimise (listarea companiilor la care au fost trimise)

- cursurile mele (listare cu data inscrierii, numele cursului, data expirarii, compania organizatoare)

- Scrisori de intentie (listare cu titlu, data salvarii si actiuni: modifica sau sterge)

- Servicii:

- CV Top

- CV Premium

- Contul meu:

- editare date personale (prenume, nume, email, data nasterii, sex, judet, oras)

- modificare parola (parola veche, parola noua, confirmare)

- dezactivare cont

Sectiunea pentru companii

- Homepage, care va avea urmatorul continut:

- banner administrabil

- box anunturi

- box cautare CV in baza de date (administrabil)

- box pentru oferta de cursuri

- box pentru oferte speciale

- box branding

- box Top Companii (listare cu sigla)

- Pagina oferta anunturi

- Pagina oferta Cautare CV in baza de date:

- lista pachete

- selectarea pachetului

- Pagini pentru oferta cursuri, oferte speciale, oferte brandung

- Contul meu:

- Setari cont: date personale, modifica parola, date companie, optiuni Newsletter, dezactivare cont

- Status credite (ramase, consumate)

- Istoric comenzi (ID Proforma, serviciu, data generarii serviciului, data platii, modalitatea de plata)

- Profil companie (administrabil)

- Anunturi: active, suspendate, sterse, adauga anunt

- Aplicanti

- CV-uri, cu anunturile aferente

- Programari interviu

- Cautare CV (in functie de anumite filtre, stabilite impreuna cu dezvoltatorul portalului)

- Cursuri (cursurile mele, cursuri sterse, adauga curs)

- Oferta:

- anunturi

- cautare CV in baza de date

- cursuri

- pagina de oferta branding.

 

Produse si servicii pentru companii:

- Anunturi:

- standard (fara actualizare)

- special (cu actualizare saptamanala)

- premium (cu actualizare zilnica)

- personalizat (posibilitatea adaugarii unei imagini cu anuntul personalizat al companiei)

- personalizat, cu promovare pe Homepage

- pachete de anunturi

- Cursuri:

- un singur curs

- pachete de cursuri

- Cautarea CV-urilor in baza de date.

Serviciile oferite de compania noastra, in dezvoltarea unui portal de joburi

Dezvoltarea site-ului pe o platforma customizabila:

Site-ul va fi construit pe un CMS (Content Management System) custom, dezvoltat de specialistii nostri. Site-ul va avea o parte de administrare generala, in care se vor putea edita atat datele generale ale site-ului (adresa principala de e-mail, numerele de telefon etc), cat si continutul paginilor de interior (stiri, galerii etc)

Webdesign:

Specialistii nostri in web design vor dezvolta o creatie grafica originala pentru site, pe care o vor optimiza pentru toate browserele majore existente pe piata. De asemenea, puteti apela cu incredere la serviciile noastre de design, pentru crearea unei sigle (logo) personalizate.

Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) on page:

Echipa noastra specializata pe servicii SEO va asigura respectarea tuturor normelor de optimizare SEO on-page. Site-ul dimneavoastra va fi optimizat automat, tinand cont de numele produselor si al categoriilor introduse. Toate link-urile de pe site vor fi SEO friendly, iar pagina de administrare va ofera si posibilitatea de a edita cuvintele cheie, titlul, descrierea sau URL-urile de pe site. De asemenea, pentru a va mentine la curent cu pozitia dumneavoastra in motoarele de cautare, si alte elemente ce tin de optimizare (trafic, page rank etc), va cream un cont Google Analytics.

 


ultimele site-uri de joburi