CREARE SI OPTIMIZARE RETELE SOCIALE

DORITI MAI MULTE INFORMATII?

Ce este o retea sociala?

O retea sociala este o retea de prieteni, colegi sau alte contacte personale; este o comunitate de oameni care au interese comune si care se folosesc de un site web sau de alte tehnologii pentru a-si comunica unii altora informatii; o retea sociala este, asadar, un site sau un serviciu online care faciliteaza comunicarea.

Site-urile de social networking le permit indivizilor sa-si construiasca un profil public sau semipublic, sa articuleze o lista de alti utilizatori cu care vor sa interactioneze si sa-si “traverseze” lista de conexiuni din sistem. Dupa ce un utilizator s-a alaturat unei astfel de comunitati, poate sa-i identifice pe cei cu care are un anumit tip de relatie; nomenclatura si titulatura variaza de la site la site (cei mai populari termeni sunt “contacte”, “prieteni”, “fani”). In general, confirmarea acestei relatii trebuie sa fie bidirectionala.

Facilitatile pe care o retea sociala le ofera utilizatorilor sunt multe si variate, de la share-uirea link-urilor, a clipurilor video, a articolelor din presa online etc, la posibilitatea de a trimite cuiva mesaje, de a-i “vota” actiunile (activitatea in cadrul retelei de socializare) si asa mai departe.

De ce sa pui bazele unei retele sociale?

O retea sociala permite interactiunea directa intre utilizatori; in randul membrilor activi pot fi inscrise firme, persoane publice, magazine etc, care vor sa comunice mai bine cu fanii/ clientii/ prietenii. Astfel, un portal de social networking este binevenit in a intermedia relatiile de orice fel. Multe celebritati, de exemplu, isi folosesc conturile de pe anumite retele sociale ca pe pagina web personala.

De asemenea, retelele sociale au puterea de a genera ceea ce specialistii numesc “brand awareness”; acest lucru inseamna ca, pe masura ce devin tot mai populare, aceste retele au ajuns sa fie o buna platforma pentru publicitate, fidelizand clientii/ fanii vechi si sporind numarul de utilizatori noi. Retelele sociale au si un efect viral, caci o multime deja formata atrage o noua multime; asta inseamna ca o retea sociala poate creste foarte repede.

In plus, mecanismele de feedback sunt foarte accesibile in cadrul unui site de social networking, oferint posibilitatea de a observa tendintele pietei si de a actiona pentru perfectionare, in functie de trenduri.

Crearea si optimizarea unei retele sociale

Dezvoltarea pe o platforma customizabila

O retea sociala creata de compania noastra va fi construita pe un sistem de management al continutului (CMS) custom, dezvoltat de catre specialistii nostri. Principalul beneficiu al acestuia va fi administrarea generala, care va permite editarea (modificare, stergere, adaugare) atat a datelor generale (texte utile, cum ar fi Termeni si conditii, Politica de confidentialitate etc), cat si a continutului paginilor de interior (logare, formulare de completare a profilului si altele); de asemenea, fiecare profil public creat in cadrul site-ului dumneavoastra de social networking va putea fi editat de catre utilizatorul caruia ii apartine, pe baza autentificarii cu user si parola.

Webdesign si grafica

Site-ul va beneficia de o creatie grafica originala, realizata de catre specialistii nostri in design web. Logo-ul site-ului va fi personalizat special pentru portalul dumneavoastra, iar compatibilitatea intregului site va fi asigurata la nivelul tuturor browserelor majore existente pe piata.

SEO on page

Echipa noastra specializata in servicii de optimizare pentru motoarele de cautare va respecta toate normele de SEO on-page. Site-ul se va optimiza automat, in functie de titluri si de URL-uri; o facilitate in plus este aceea ca aveti posibilitatea de a modifica titlurile, descrierile si cuvintele cheie, chiar din pagina de administrare. Toate link-urile prezente in site vor fi SEO friendly. In plus, specialistii nostri va vor crea un cont de Google Analytics, care va va permite verificarea traficului pe site, page rank-ul sau pozitia retelei sociale in motoarele de cautare.


ultimele retele sociale