CREARE SI OPTIMIZARE PUBLICATII ONLINE

DORITI MAI MULTE INFORMATII?

Ce este o publicatie online?

O publicatie online reprezinta varianta electronica a unui ziar sau a unei reviste. In general, continutul unei astfel de publicatii este similar cu cel al jurnalelor conventionale, insa ofera posibilitati variate de interactiune cu potentialii consumatori (cititori), cum ar fi: liste de email, chat online, continut dinamic.

Avantajele unei publicatii online sunt in primul rand costurile reduse; spre deosebire de cele clasice, elimina din start cheltuielile legate de tiparire. De asemenea, actualizarea continutului se poate face in mod constant, neintrerupt; in ceea ce priveste ziarele si revistele online, continutul are o mai mare relevanta in functie de frecventa, si nu de volum.

Cum s-au dezvoltat publicatiile online?

Odata cu dezvoltarea tehnologica, lumea virtuala castiga tot mai mult teren in fata serviciilor clasice, fie  ca este vorba de modalitati de vanzare (magazine online), de promovare (site-uri de prezentare), de informare (publicatii online) etc. Atat pentru protejarea naturii, cat si pentru a tine pasul cu aceste noi tehnologii, majoritatea materialelor informative tiparite incep sa aiba si variante online; unele inca mentin si editiile printate, insa tot mai multe renunta la acestea in favoarea celor electronice.

Ne sunt deja familiare tuturor conceptele de e-book, e-zine (publicatii online: ziare, reviste), blog personal; iar preferintele pentru acestea, in defavoarea celor clasice, devin tot mai vizibile. In timp ce vanzarile tipografiilor scad in mod alarmant, numarul de vizualizari al publicatiilor online creste exponential.

Dezvoltarea unui portal de stiri – indiferent de orientarea acestuia, de domeniile pe care se axeaza, de publicul tinta pe care si-l propune – devine, astfel, o afacere profitabila. Sursele de venit intr-un astfel de business sunt, cu aproximatie, aceleasi ca in presa traditionala; contractele publicitare sunt cele care asigura un venit continuu dezvoltatorilor de materiale jurnalistice online.

Iata un alt avantaj al publicatiilor virtuale: spatiul de reclama nu este limitat (spre deosebire de print), fiind foarte la indemana adaugarea unui nou banner/ slider pentru reclame; in plus, micile trucuri ce tin de dinamica site-ului va pot, de asemenea, spori spatiul pentru reclame (de exemplu, un carusel).

Realizarea unei publicatii online presupune:

Crearea unei pagini principale (home/ landing page), cu un meniu detaliat (categorii, subcategorii) realizat conform standardelor genului de publicatie; modulul de stiri si articole va fi vizibil pentru aceasta pagina, in functie de cerintele clientului (de exemplu, afisarea celor mai noi stiri dintr-o anumita categorie/ din toate categoriile, sau afisarea celor mai citite articole in ultimele 24 de ore/ 7 zile etc)

- realizarea unui modul de informatii despre ziarul/ revista respectiva

- crearea unui modul de cautare rapida sau/ si avansata (dupa anumite filtre)

- conceperea unui modul de contact (formular/ date de contact) administrabil

- executarea unui modul de download sau/ si tiparire pentru articole

- elaborarea unei galerii foto/ video

- conceperea unui modul de autentificare

- realizarea unui modul de abonare (newsletter, RSS) administrabil; pentru a evita incadrarea in directoarele SPAM, acestea vor include un link pentru dezabonare si vor fi optimizate de catre specialistii nostri

- infiintarea unor module pentru retele sociale (Facebook, Twitter, Flickr, LinkedIn etc, in functie de necesitati si de cerintele clientului)

- elaborarea unei sectiuni de comentarii pentru articole, cu posibilitate de moderare

- adaugarea de elemente grafice functionale (slider pentru reclame, carusel, footer customizabil cu link-uri utile sau recomandate, bannere, widget-uri etc)

- realizarea unei harti a site-ului configurata XML astfel incat sa se actualizeze pe masura ce sunt introduse noi sectiuni in site, pentru a crea o interfata user friendly si usor navigabila

- implementarea de pagini pentru anumite texte utile (Termeni si conditii, Disclaimer, Politica de confidentialitate, Publicitate etc)

- Modulul de administrare al site-ului, desi complex, este usor de utilizat. Interfata este accesibila si ofera posibilitatea adaugarii continutului, in functie de categorii si tipologii.

- Adaugarea unui articol nou are urmatoarele optiuni de publicare: selectarea categoriei si a subcategoriei, completarea campului pentru titlu si slug (acesta se completeaza automat, daca nu este completat campul, in functie de titlu), selectarea statusului pentru articol (draft/ live), optiunea spatiala de publicare (in slider, in sectiunea cu stiri fierbinti etc), adaugarea unei imagini, sectiunea pentru corpul articolului si module pentru SEO (taguri, meta keywords, meta description).

- Stergerea sau editarea articolelor este, de asemenea, la indemana, din lista de articole (butonul este vizibil din orice pagina de administrare a articolelor).

- Editarea si stergerea categoriilor, adaugarea altora noi si ordonarea lor se realizeaza tot din administrarea generala, la sectiunea categorii; stabilirea ordinii de afisare sau incadrarea subcategoriilor in categorii se poate face printr-un simplu click& drag, intrucat aceasta facilitate dispune de un meniu drop-down.

- Reclamele pot fi adaugate sau sterse din sectiunea Publicitate; campurile pentru acestea sunt: titlu, slug, selectarea zonei de afisare (pagina unei stiri, top center, sidebar etc), status (live/ draft), data expirarii, link, imagine, descriere. Daca ati solicitat un spatiu pentru sondaje sau poll-uri, posibilitatea de editare  exista in campul aferent si are urmatoarele campuri: titlu, status (draft/ live), intrebare, variante de raspuns (separate prin virgula). In cazul in care ati cerut dezvoltarea unei sectiuni cu personalitati, administrarea acesteia necesita completarea urmatoarelor date: nume, slug, data nasterii, domeniul (de asemenea, editabil din administrare, cu posibilitatea adaugarii de noi categorii), imagini, biografie, taguri (pentru SEO). Tot din modulul de administrare puteti accesa sectiunea users, care va ofera posibilitatea crearii unui nou cont sau stergerea unuia existent, cu optiuni de a oferi permisiune accesarii doar anumitor sectiuni, sau de integrare intr-un grup prestabilit.

- Informatiile de contact si diversele texte informative se pot edita, sterge sau adauga, prin accesarea sectiunii respective din panoul de administrare.

Crearea paginilor de interior pentru fiecare sectiune a meniului principal, pentru categorii si subcategorii, pentru bannere/ widget-uri/ sondaje/ slidere/ galerii, fiecare permitand administrarea si avand capacitatea de a contine atat text, cat si imagini sau clipuri video, in functie de necesitati; de asemenea, fiecare articol va avea un URL propriu si o optiune de vizualizare integrala, separata.

Ce ofera compania noastra in ceea ce priveste dezvoltarea unei publicatii online?

Crearea site-ului pe o platforma customizabila:

Site-ul va fi dezvoltat pe un CMS (Content Management System) custom, dezvoltat de compania noastra. Publicatia virtuala va beneficia de un sistem de administrare generala care sa permita editarea tuturor datelor, inclusiv continutul paginilor de interior, dar si stergerea sau adaugarea altora noi.

Webdesign grafic

Echipa noastra de webdesign va dezvolta o grafica originala pentru publicatia dumneavoastra online si se vor ocupa de optimizarea acesteia pentru toate browserele majore existente pe piata. Aceiasi specialisti se vor ocupa si de elaborarea unui logo pentru brandul dumneavoastra (sigla publicatiei).

Optimizare SEO on page

Departamentul nostru responsabil cu optimizarea pentru motoarele de cautare va dezvolta servicii SEO on page, tinand cont de toate normele de optimizare. In functie de titlurile stirilor, de denumirea categoriilor si a subcategoriilor, site-ul dumneavoastra va fi optimizat automat. Din pagina de administrare a articolelor, aveti posibilitatea de a edita titlurile, cuvintele cheie (keywords), descrierile meta sau URL-urile existente. Toate link-urile introduse in site vor fi SEO friendly, si, pentru a va oferi posibilitatea sa fiti la curent cu pozitia site-ului in motoarele de cautare, cu traficul sau page rank-ul publicatiei dumneavoastra, specialistii nostri pe optimizare va vor crea un cont Google Analytics.


ultimele publicatii online